Punda biedt preventieve onderhoudsdiensten aan met nadruk op duurzame producten voor de lokale bouwmarkt

100% gefinancierd
Reeds ingezameld € 14.000
Gezocht budget 2023 € 14.000

U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Dat kan via deze link: https://donate.kbs-frb.be/actions/FFO-OVOAcceleration?lang=nl_NL

Projectinfo
Projectcode
M1
Sector
Dienstverlening en Informatica
Financiering
Lening
Land
Rwanda
Locatie
Rwanda
Projectduur
3 jaar (2023-2026)

Het bedrijf

Punda werd opgericht in 2021 en wordt geleid door Lys Roberta Sangwe en Felix Sebanyana Rubanda. De visie van Punda is om een kwaliteitsgegarandeerde dienstverlener in onderhoud en reparatiediensten in woningen en kantoren te zijn. Daarnaast bieden ze een e-commerce webtool aan om bouwmaterialen te verkopen. Punda wil zich richten op de toenemende technische behoeften aan onderhoudsdiensten of webtool voor de aankoop van bouwmaterialen voor vastgoedeigenaren en individuele bouwers.

Het businessproject

Punda zit nog in het opstartproces en zal zich de eerste 3 jaar richten op huishoudens/aannemers in Kigali. Een uitbreiding naar andere regio's en/of andere soorten gebouwen is afhankelijk van de inkomsten/winst van Punda. De aanvankelijke doelgroep voor onderhouds-/reparatiediensten wordt bepaald op basis van een gebiedsanalyse, het inkomensniveau, het type huisvesting en de leeftijd van de gebouwen (renovatie/nieuwbouw). 

 

De e-commerce opzet (die al sinds augustus 2022 actief is) zal zich richten op de belangrijkste bouwknooppunten/aannemers en individuele bouwers.

 

Na een stabiele groei gedurende de eerste 3 jaar wil Punda het B2B-segment voor onderhouds- en reparatiediensten uitbreiden. Deze B2B-markt omvat hotels, restaurants en gemeenschappen. Deze aanpak vereist een andere marketing opzet en algemene strategie die in het 3e jaar zal worden ontwikkeld.

Waarom OVO gelooft in dit project

Het idee om een algemeen onderhoudsbedrijf voor woonprojecten te beginnen is tijdens de voorbereidingsperiode uitgebreid met een e-commerceplatform voor bouwmaterialen. Samen zijn ze economisch levensvatbaar met een sociaal en ecologisch effect.

 

De onderneming zal een positieve sociale en milieu-impact hebben. Onderhoudswerkzaamheden met de juiste gereedschappen zullen het afval en energieverbruik verminderen. De verkoop van duurzaam bouwgereedschap als alternatief voor de standaard beschikbare materialen zal positieve gevolgen hebben voor het milieu.

 

De indienstneming van werknemers zal sociale gevolgen hebben voor de werknemers, wat betreft de toegang tot financiering en sociale zekerheid.  De werknemers van de afdeling onderhoud en reparatie zullen na een proefperiode van 3 maanden op vaste basis worden aangenomen. Vanaf jaar 2 leveren de activiteiten een nettowinst op.

Vereiste investering

PUNDA zoekt een lening van 14.000 euro tegen een rentevoet van 7%. Deze lening is terugbetaalbaar in halfjaarlijkse termijnen met een aflossingsvrije periode van 18 maanden voor het eerste deel van het kapitaal. De terugbetaling vindt plaats over een termijn van 3 jaar. De lening zal hoofdzakelijk worden gebruikt voor de aankoop van gereedschap voor onderhoud, een minimale voorraad materialen en voor de financiering van de aanloopkosten van het bedrijf.

Thema's
  • Renovatie en herstelling
  • Bouwindustrie
  • Inkomen genereren
  • Duurzaam

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.