Adid is een vereniging die zorgt voor de inzameling, verwerking en verkoop van zuivelproducten voor boeren

100% gefinancierd
Reeds ingezameld € 22.750
Gezocht budget 2023 € 22.750

U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Dat kan via deze link: https://donate.kbs-frb.be/actions/FFO-OVOAcceleration?lang=nl_NL

Projectinfo
Projectcode
L7 (2022)
Sector
Landbouw & Voedingsnijverheid
Financiering
Lening
Land
Senegal
Locatie
Dahra, Linguère, Senegal
Projectduur
4 jaar
Oorsprong
SusTech4Africa Senegal 2021

Het bedrijf

De ASSOCIATION FOR INTEGRATED AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT (ADID) wil boeren laten deelnemen en ten volle laten bijdragen aan de economische, sociale en culturele ontwikkeling van hun gebied. Deze vereniging is vooral actief in de melkproductie en -verwerking en de levering van veevoeder. 

Het businessproject

ADID is actief in de melkproductie en -verwerking en de levering van veevoeder alsook in diergezondheid, coaching, opleiding, communicatie en belangenbehartiging voor boeren.  Via de ophaling, verwerking en verkoop van zuivelproducten wil ADID economische en sociale doelstellingen bereiken voor de landbouwgemeenschap van Dahra, Linguère en omliggende gebieden. Zij zamelt melk in bij plaatselijke familiale producenten, verwerkt die tot yoghurt en verkoopt die lokaal door in verschillende verpakkingen, gaande van 125 ml tot 5 l. ADID heeft hierin een jarenlange ervaring. 

 

De vereniging telt 2.285 leden (1.029 mannen, 1.256 vrouwen), verdeeld over 13 dorpsafdelingen in het departement Linguère en heeft een ondersteunende afdeling in Dakar. Elke afdeling wordt geleid door een bureau dat wordt verkozen door de verantwoordelijken van de vereniging in hun gebied.  

Waarom OVO gelooft in dit project

 • De lokale markt voor de verkoop van verse zuivelproducten is reëel en groeit.
 • Consumenten tonen steeds meer belangstelling voor lokale kwaliteitsproducten.
 • ADID produceert en verkoopt natuurlijke yoghurts met een versgarantie. Ze heeft hierin een gevestigde reputatie. ADID ziet toe op de naleving van de hygiëne- en gezondheidsnormen.
 • De zakelijke en financiële plannen van ADID zijn gebaseerd op voorzichtige prognoses met het potentieel om te worden overtroffen.
 • ADID geniet een gunstige commerciële en institutionele positionering en wordt bijgestaan door professionals die verenigingen ondersteunen.  De strategie wordt momenteel aangepast.
 • Het project heeft een sterke link met verschillende SDG's met een grote sociale impact. Het komt direct ten goede aan vrouwen en indirect aan hun gezinnen.

Vereiste investering

Gevraagde lening: 22.750 € 

Met de bij OVO aangevraagde financiering kan de koude keten gedurende de hele cyclus worden verbeterd. Hierdoor kunnen de producten en voorraden beter worden beheerd naargelang de seizoenschommelingen en zal de verkoop van yoghurt indirect stijgen.   

De lening tegen 7% per jaar zal worden terugbetaald in 16 kwartalen.             

Thema's
 • Inkomen genereren
 • Hygiëne
 • Melkverwerking
 • Vrouwen
 • Empowerment
 • Landbouw

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.