Walo Agri

100% gefinancierd
Reeds ingezameld € 47.000
Gezocht budget 2023 € 47.000

U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Dat kan via deze link: https://donate.kbs-frb.be/actions/FFO-OVOAcceleration?lang=nl_NL

Projectinfo
Projectcode
L12 (2022)
Sector
Landbouw & Voedingsnijverheid
Financiering
Lening
Land
Senegal
Locatie
Thiagar regio, Senegal
Projectduur
3,5 jaar
Oorsprong
SusTech4Africa Senegal 2021

Het bedrijf

Walo Agri is een eenmanszaak actief in de landbouw, opgericht in 2014. Het is gelegen in de Thiagar-regio, departement Dagana, in de buurt van Saint-Louis (Senegal). Ze heeft een landgoed van 50 hectare in Ronkh dat ze verhuurt en exclusief wijdt aan de rijstteelt. Het bedrijf huurt ook 130 ha landbouwgrond in de gemeente Fanay voor een hernieuwbare periode van 10 jaar. Dit gebied is bestemd voor de tuinbouwproductie. Momenteel teelt Walo Agri daar aardappelen, zoete aardappelen, uien, tomaten en okra.

Het businessproject

Om zijn productiviteit in tuinbouwproducten te verhogen, koos de oprichter, de heer Baba Diallo, ervoor om van een huidige druppelinstallatie, duur in onderhoud , over te stappen op een spilirrigatiesysteem. De nabijheid van de Senegal-rivier en het bestaan van een infrastructuur voor het oppompen en distribueren van water uit de rivier rechtvaardigen deze keuze volledig.

Waarom OVO gelooft in dit project

Dankzij de productiviteitswinsten gekoppeld aan het gebruik van dit irrigatiesysteem zal Walo Agri het project om een spil te verwerven in staat stellen om winsten te behalen die kunnen oplopen tot 50%, afhankelijk van het type cultuur. Na overleg met de leverancier van het geselecteerde materieel en met de gebruikers ervan in de regio, is de kans op een storing van de spil waardoor de omzetprognose voor de komende drie jaar niet gehaald zou worden, laag. Zij beschikken bovendien over kasreserves die dit gebrek tijdelijk zouden kunnen compenseren. Zij zouden ook een beroep kunnen doen op het zusterbedrijf (de nieuwe SASU) dat contant geld zou kunnen voorschieten. Deze SASU (Société par Actions Simplifiée Unipersonnelle) zal zorgen voor andere activiteiten: import en verkoop van landbouwmachines, verhuur van landbouwmachines, dienstverlening aan kleine en middelgrote producenten in de regio, productie van fruit en export van niet-geconsumeerde landbouwproducten in Senegal.

Vereiste investering

Op basis van de door Walo Agri gekozen offerte bedragen de totale kosten van de pivot (uitrusting, transport- en installatiekosten en andere aanverwante kosten) 54 miljoen CFA Het bedrag wordt als volgt gefinancierd: • Persoonlijke bijdrage Walo Agri (eigen middelen): 10.800.000 CFA (20%) • Bijdragen van partners (niet de familie), sponsors en subsidiërende instanties: 12.450.000 CFA (23%). • en OVO faciliteert een lening van 30,75 miljoen CFA (€ 47.000) tegen 7%, terug te betalen over 3,5 jaar in halfjaarlijkse termijnen met een aflossingsvrije periode van 12 maanden.

Thema's
  • Duurzaam
  • Vrouwen
  • Werkgelegenheid
  • Jongeren

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.