Ishyo maakt kwaliteitsvolle en betaalbare yoghurt en jam lokaal gemaakt in Rwanda

100% gefinancierd
Reeds ingezameld € 22.500
Gezocht budget 2023 € 22.500
Projectinfo
Projectcode
L 1 2023
Sector
Landbouw & Voedingsnijverheid
Financiering
Lening
Land
Rwanda
Locatie
Kigali, Rwanda

Het bedrijf

Ishyo Foods werd in 2017 opgericht door Sharon Akanyana, de enige eigenaar van het bedrijf.

Het bedrijf verkoopt hoogwaardige, lokaal gemaakte yoghurt en jam die worden verkocht in bijna 50 supermarkten in Kigali.

Het businessproject

Ishyo Foods had al een redelijk goed en aantrekkelijk businessplan en het businessplan kent momenteel twee fases.

De eerste fase heeft een zekere urgentie en omvat vooral de renovatie van de installatie. Deze renovatie is nodig om te voldoen aan de eisen van de Rwandese Food and Drug Administration (RFDA) en om de machines te installeren die nodig zijn om de productie te verhogen om aan de huidige en toekomstige vraag naar hun producten te voldoen.

De tweede fase bestaat uit een investering in de productie van jams in enkele porties voor Rwandair en hotels. Rwandair en hotels. In 2020 benaderde Rwandair Ishyo Foods met dit verzoek. Momenteel importeren ze jam uit Zuid-Afrika. Ishyo Foods zal de gesprekken met Rwandair en hotels hervatten om ervoor te zorgen dat de vraag nog steeds aanwezig en veilig is. vraag is altijd aanwezig en veilig. Als dat zo is, willen ze een verpakkingslijn kopen voor individuele porties en een jampasteur. individuele porties en een pasteur van jam. De kosten liggen rond de 15.000 euro en zijn nodig in het derde of vierde kwartaal van 2023.

Maar de eerste prioriteit is om de renovatie van de fabriek af te ronden en de fabriek te voltooien voor productiegroei.

Waarom OVO gelooft in dit project

De producten van Ishyo Foods voldoen duidelijk aan een marktbehoefte die geen negatieve sociale en milieu-impact heeft. In november 2022 kregen ze bezoek van een vrijwillige zuivelexpert uit Nederland, die zeer positief was over de kwaliteit van het product en denkt dat het nuttig zal zijn om te investeren om de efficiëntie van het bedrijf te verhogen.

Zodra de renovatie is voltooid, kunnen de machines worden geïnstalleerd en kan de productie toenemen. De verwachting is dat ongeveer 5 maanden na de renovatie de productie en verkoop verdubbeld zullen zijn

Vereiste investering

Het aangevraagde budget voor de eerste fase is €22.500.

Het grootste deel van dit bedrag, zo'n €10.000, is bestemd voor de eigenlijke renovatie. Andere posten in de gevraagde begroting zijn de aankoop van kleine apparatuur, zoals tafels, blikjes, kratten en laboratoriumapparatuur.

Dit laatste is vereist voor HACCP-certificering en de certificering zelf maakt ook deel uit van het budget.

Ishyo Foods vraagt ook financiering aan voor de aankoop van bekers en ingrediënten in bulk, wat goedkoper is.

Thema's
  • Farm to Fork
  • Logistiek en verkoop
  • Lokaal gebaseerd

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.