Geletterdheid als sleutel tot de autonomie van vrouwen

Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget 2023 € 7.754
Projectinfo
Projectcode
03024
Sector
Onderwijs & Opleiding
Financiering
Gift
Land
DR Congo
Locatie
Zuid-Kivu, D.R. Congo
NGO
Louvain Coopération
Projectduur
4 jaar (2022-2026)

Context

Op het platteland van Zuid-Kivu nemen vrouwen actief deel aan het economische en productieve leven van hun gemeenschap. Helaas hebben zij niet in gelijke mate toegang tot middelen als land en krediet en worden zij vaak uitgesloten van besluitvormingsprocessen. Waarom? 84% van de bevolking leeft onder de armoedegrens en veel vrouwen zijn nooit naar school geweest. Hen ondersteunen bij hun sociale en economische emancipatie versterkt hun vaardigheden en maakt hen zo autonomer. Één van de oplossingen? Alfabetisering.

Doel

20 alfabetiseringscentra openen en ondersteunen, elk met minstens 20 leerlingen die de opleiding zullen volgen. Deze centra zullen onder andere als hefboom dienen voor meer gelijkheid voor vrouwen in het ondernemerschap en tegelijkertijd de bewustwording m.b.t. hun rechten en hun omgeving vergroten.

Waarom OVO gelooft in dit project

Leren lezen en schrijven vormen de brug naar de sociale en economische emancipatie van vrouwen. Het is tegelijk een hefboom voor meer gelijkheid voor vrouwen in het ondernemerschap.

Maatschappelijke impact

400 vrouwen zullen de alfabetiseringsopleiding volgen.  Dankzij de opleiding neemt het aantal vrouwen in sleutelposities in de besluitvormingsorganen van de gemeenschap toe, krijgen zij meer zelfrespect en worden zij ondernemender.  

Gezochte cofinanciering via OVO
2022
€ 4.237
2023
€ 7.754
2024
€ 7.754
2025
€ 7.734
2026
€ 7.734
Thema's
  • Alfabetisering
  • Vrouwen
  • Empowerment
  • Ondernemerschap

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.