G3SM - Beroepsonderwijs: opening van 5 nieuwe technische opleidingsafdelingen

100% gefinancierd
Projectinfo
Sector
Onderwijs & Opleiding
Financiering
Lening
Land
Senegal
Locatie
Dakar
Projectduur
2023-2026
Oorsprong
SusTech4Africa Senegal 2021

Getuigenis van de Belgische OVO-coach

Het G3SM-project is een investering in de Senegalese jeugd. Het project wordt ondersteund door een zeer professioneel en ervaren team.


De voorgestelde opleidingen zijn gericht op bedrijfssectoren met een grote vraag naar gekwalificeerde professionals en die gelijke kansen voor mannen en vrouwen bevorderen.

Het bedrijf

G3SM is een niet-gesubsidieerde particuliere onderwijsinstelling (S.P.R.L. of bvba) met als doel onwetendheid en armoede te bestrijden door middel van onderwijs en opleiding, en aldus studenten uit te rusten met de middelen om de sociale, economische, culturele en milieu-uitdagingen van onze samenlevingen op duurzame wijze aan te gaan. 

G3SM werkt aan een betere sociale en economische situatie van de bevolking. 

De school, waarvan Mamadou Saliou DIALLO de directeur is, telt momenteel 930 leerlingen en biedt alle afdelingen aan van kleuterschool tot middelbare school.

Het businessproject

G3SM wil zijn opleidingsaanbod uitbreiden met 5 nieuwe technische studierichtingen die tot een door de Senegalese staat erkend diploma leiden: snit en naad (3 jaar), catering (2 jaar), informatica (3 jaar), elektriciteit (2 jaar) en industriële elektriciteit (3 jaar).

Bedoeling is in drie jaar tijd het aantal studenten in de technische afdelingen te verhogen van 90 tot 434 en elk jaar meer dan 150 studenten te laten afstuderen. Het team zal groeien van 3 naar 28 medewerkers (directie, docenten en ondersteunende diensten).

 

Getuigenis van Sokhana Samb, 1e jaar middelbaar


Waarom heb je voor G3SM gekozen?

     Ik heb voor deze school gekozen omdat we de beste leerkrachten in de omgeving

     van Pikine hebben. De resultaten van het eindexamen (BAC) zijn zeer goed, vaak

     met onderscheiding.

Wat vindt u van het initiatief om technische afdelingen te creëren?
     Het is een uitstekend initiatief waar Senegal behoefte aan heeft. Het zal 

     studenten in staat stellen om ondernemers te worden en het zal ook de 

     werkloosheid doen dalen.

Waarom OVO gelooft in dit project

Deze niet-gesubsidieerde particuliere school wordt al meer dan 20 jaar op een rendabele en efficiënte manier gerund. Het team is goed vertrouwd met de economische vereisten van de sector. 
De opleidingen die G3SM wil opzetten beantwoorden aan een behoefte op de Senegalese arbeidsmarkt en aan een vraag van studenten en hun gezinnen, in een regio waar geen vergelijkbaar aanbod bestaat.
Naast de relevantie voor de arbeidsmarkt heeft de opleiding van jongeren veel positieve effecten op sociaal-economische integratie, vermindering van marginalisering en delinquentie, emancipatie van jonge meisjes, armoedebestrijding, toegang tot basisdiensten, enz.

Vereiste investering

Gevraagde investering 

Het totale investeringsbudget bedraagt 66.000 euro (43.250.000 FCFA). 

De aanvraag voor financiering van OVO is 42.500 Euro. G3SM brengt het verschil van 23.5000 Euro met zich mee. 

 

Verdeling van financieringsbronnen: 

 

In eerste instantie heeft OVO een lening van 30.000 euro verstrekt voor de bouw van nieuwe klaslokalen. (zie foto's) 

De resterende 12.500 euro wordt nu gezocht voor de aankoop van didactisch materiaal omdat het aantal klassen is toegenomen.            

        

Financiering door G3SM: renovatie van de bestaande lokalen die zullen worden gebruikt voor de technische afdelingen, collectieve uitrusting (banken, schoolborden) en uitrusting voor de snit- en naadafdeling. 

 

OVO wordt terugbetaald tegen een rentevoet van 7% per jaar, in driemaandelijkse termijnen, met een aflossingsvrije periode van 15 maanden voor de eerste kapitaalfractie. 

Thema's
  • Gendergelijkheid
  • Talent management
  • Inkomen genereren
  • Opleidingen
  • Jongeren

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.