Essymart biedt technologische oplossingen voor voedselzekerheid

100% gefinancierd
Reeds ingezameld € 15.000
Gezocht budget 2023 € 15.000

U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Dat kan via deze link: https://donate.kbs-frb.be/actions/FFO-OVOAcceleration?lang=nl_NL

Projectinfo
Projectcode
D2 2023
Sector
Landbouw & Voedingsnijverheid
Financiering
Lening
Land
Uganda
Locatie
Mayuge, Uganda

Het bedrijf

Essymart Africa is een agri-tech sociale onderneming die technologische oplossingen biedt om voedselzekerheid te bevorderen en de levenskwaliteit van boeren te verbeteren. Essymart betrekt kwalitatieve en betaalbare lokale landbouwproducten van gecertificeerde leveranciers en fabrikanten en levert deze aan kleine boeren op het platteland van Oeganda via een netwerk van plattelandsagenten en virtuele voorlichting met behulp van een webapplicatie, bulk SMS en telefoongesprekken. 

Het businessproject

Essymart stelt de volgende plannen voor:

 • Tegen 2030 is het de bedoeling om 100.000 kleinschalige boeren te bedienen en ervoor te zorgen dat elk van hen een minimum netto-inkomen van 1.500 euro per jaar genereert.
 • Het doel is om het inkomen van de boeren met 40% te verhogen en de voedselzekerheid in het land te vergroten. Daarnaast willen ze werkgelegenheid creëren voor 20 directe werknemers en 50 indirecte werknemers.
 • Het aantal kleine boerenbedrijven verhogen tot ten minste 5.000, wat zal leiden tot meer verkoop voor hun B2B2C activiteiten.
 • Ze streven ernaar om solide netwerken op te zetten met boerengroepen, dorpsspaargroepen, financiële instellingen, NGO's en kopers.

Waarom OVO gelooft in dit project

Essymart is een team van gepassioneerde Oegandese landbouwprofessionals met als doel de landbouwwaardeketen te digitaliseren. Hun businessmodel is ontworpen om een rechtvaardiger ecosysteem op te bouwen.  

Het team investeert tijd en middelen in gemeenschappen om een grondig inzicht te krijgen in de behoeften en markten van lokale gebruikers.  

 

Het businessmodel van het bedrijf is erop gericht om kleine boeren te helpen zichzelf te beschermen tegen oneerlijke mensen die nepzaden verkopen en tussenhandelaren die oneerlijke prijzen bieden.  

 

Het bedrijf doet dit door hen moderne landbouwtechnieken aan te leren en hen te helpen producten van betere kwaliteit te verbouwen. Op deze manier kunnen kleinschalige boeren meer geld verdienen en weerbaarder worden. 

Vereiste investering

Om dit initiatief te implementeren is een investering van 15.000 euro nodig voor de aanschaf van een bestelbus en een motorfiets.  

Deze transportmiddelen zijn essentieel om efficiënte en stipte leveringen en klanttevredenheid te garanderen. Dankzij deze voertuigen kan het bedrijf zijn doelmarkt effectief bereiken en kleinschalige boeren ondersteunen, wat resulteert in een hoger inkomen en een betere levensstandaard.  

 

Deze investering speelt een sleutelrol in het algehele succes en de duurzaamheid van het businessmodel. 

Thema's
 • Farm to Fork
 • Kwaliteit
 • Gemeenschapsvormend
 • Inkomen genereren
 • Smartphone technologie
 • Veilig voedsel
 • Empowerment
 • Landbouw
 • Welzijn

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.