Over ons

Visie
Visie
Missie
Missie
Historiek
Historiek

Ondernemerschap als motor

Veertig procent van de Afrikaanse bevolking leeft in armoede (*). Toch ligt de duurzame toekomst van het continent in het eigen talent en potentieel. Vandaar het belang van ondernemerschap. Het zorgt voor tewerkstelling en een hoger inkomen, en opent het perspectief op beter onderwijs. Kortom, het creëert zelfvertrouwen en nieuwe kansen voor gezinnen en gemeenschappen.

 

Ondernemerschap als rode draad

Ondernemers voor Ondernemers (OVO): de naam zegt het zelf. Onze organisatie ondersteunt duurzaam ondernemerschap in Afrika.

 

We kiezen en begeleiden Afrikaanse ondernemingen en organisaties met een maatschappelijke en milieuvriendelijke impact. We waken over de kwaliteit van elke stap in dit proces. Daarbij werken we samen met een internationaal netwerk van partners en organisaties die dezelfde doelstellingen nastreven.

Voor elk project zoeken we Belgische ondernemers, bedrijven en investeerders, die kennis en/of middelen ter beschikking stellen.

Ondernemerschap als samenwerking

Bij OVO geloven we rotsvast in gelijkwaardigheid. Afrikaanse ondernemingen en organisaties schrijven zelf hun succesverhaal. Tegelijk verruimen Belgische bedrijven en investeerders hun blik, creativiteit en engagement.

 

(*) Bron: Onderzoek uit 2018 van de Wereldbank

 

 

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.