Hoe wij werken

Investeringscomité OVO
Investeringscomité OVO

We selecteren, begeleiden, faciliteren financiering én volgen Afrikaanse ondernemingen en organisaties om hun doelen te helpen realiseren.

 

Selecteren 
Het aantal veelbelovende projecten in Afrika ligt ontzettend hoog. Maar niet elk initiatief is voldoende rijp om uit te groeien tot een gezonde onderneming.

 

Samen met vijf erkende ngo’s en onze andere partners selecteren we projecten die initiatief, innovatie en motivatie tonen en een duurzame insteek hebben.

 

Begeleiden 
Afrikaanse start-ups, scale-ups en ondernemers met Afrikaanse roots met veel potentieel worden opgenomen in onze Sustainable Technology for Africa-campagnes.

 

Tijdens een meerdaagse bootcamp krijgen een tiental ondernemers coaching en sessies om hun businessmodel te optimaliseren en te verduurzamen. Onder meer financiële planning, sales en presentatievaardigheden komen aan bod. De opleidingen worden gegeven door experten van onder VITO en Belgische bedrijven.

 

Elk team krijgt minstens 2 coaches toegewezen, één uit België en een lokale coach. De coaches ondersteunen het geselecteerde projectteam om tijdens de 'boostcamp' grote vooruitgang te boeken.

Bedrijven die onze werking ondersteunen, kunnen medewerkers aandragen om op te treden als coach tijdens een boostcamp.

 

 

 

 

De coaching wordt de daaropvolgende zes maanden verdergezet, om de deelnemende projecten investeringsklaar te maken. 

 

Financieren

Eenmaal ons investeringscomité bepaalt dat een project investeringsklaar is, krijgt het het label "OVO Certified: Investing for Change". Vervolgens zoeken we in ons uitgebreide netwerk naar social business angels die bereid zijn om 50% van het bedrag in het project te investeren. Zodra de investeerders zijn geïdentificeerd, komt 50% van de lening uit ons eigen  OVO Acceleration Fund. Zo proberen we ervoor te zorgen dat de Afrikaanse onderneming een sociale lening op maat krijgt. 

 

In een investeringsovereenkomst worden de terugbetalingstermijnen en interesten helder bepaald. Eenmaal een onderneming de lening heeft terugbetaald, kan er – indien nodig – een nieuwe lening toegekend worden.


Opvolgen

Afrikaanse ondernemingen krijgen ook na de toekenning van hun sociale lening verdere diepgaande begeleiding bij de opstart of verdere ontwikkeling van hun onderneming.

 

Ook treden de projecten automatisch toe tot de OVO ondernemersclub, waar kennisdeling en samenwerking centraal staan. 

Afbeelding

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.