Opleiding & Training via OVO

Inleiding OVO opleidingen & activiteiten

Via deze pagina willen we het aanbod aan opleidingen, workshops en activiteiten van OVO oplijsten en zoveel mogelijk digitaal ter beschikking stellen.

  • Workshop interculturaliteit: deze wordt 2 à 3 keer per jaar georganiseerd door OVO. We vinden het belangrijk dat elke OVO vrijwilliger 1x deze workshop bijwoont. Klik hier voor meer info of meld je aan voor de volgende workshop via nathalie@ovo.be
  • OVO vrijwilligersdag: 1x per jaar (meestal in het voorjaar) organiseert OVO een specifieke bijeenkomst om al haar vrijwilligers te bedanken en de kans te geven elkaar in een informeel kader te ontmoeten.
  • OVO Algemene Vergadering: jaarlijks organiseert OVO een bijeenkomst n.a.v. haar Algemene Vergadering. Alle vrijwilligers zijn welkom om mee aan te sluiten. De bijeenkomst bestaat steeds uit een statutair luik, gevolgd door een publiek luik opgeluisterd door 1 of meerdere keynote sprekers.

 

OVO opleiding 'Inleiding tot de sector van Ontwikkelingssamenwerking'

Via deze opleiding krijg je een zicht op hoe ngo’s nu te werk gaan, aan welke verplichtingen zij allemaal moeten voldoen en hoe het nu zit met al die overheidsfinanciering. Je leert welke actoren allemaal actief zijn in de wereld van ontwikkelingssamenwerking en hoe deze gesubsidieerd worden, en we kijken hierbij vooral naar de plaats van de ngo’s en hun specifieke werking in het bredere kader van verschillende ‘officiële hulp kanalen’.  

 

Vervolgens gaan we dieper in op de specifieke werking van Belgische ngo’s vanaf 2017 (met focus op alle veranderingen die zijn doorgevoerd onder Minister De Croo). Vooral die nieuwe ontwikkelingen in de ngo-sector zullen extra belicht worden in deze opleiding, dus ook al volgde je de opleiding in het verleden, dan kan het toch nuttig zijn ze opnieuw te volgen.   

Lectuur

  • Faq-pagina OVO: heb je een specifieke vraag? Neem een kijkje op onze 'veelgestelde vragen-pagina', daar vind je meer info terug over de missie & werking van OVO en de werking van het OVO Acceleration Fund.
  • Publicatie 'Diaspora en ontwikkelingssamenwerking': Een onderzoek naar de rol van de diaspora uit Congo, Ghana en 
    Marokko bij ontwikkelingssamenwerking en de samenwerking met de stad Antwerpen (2012).
  •  

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.